U Općini Doboj Jug u srijedu potpisani su ugovori sa predstavnicima Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, jedinice PIU ovog ministarstva zadužene za realizaciju programa FERP (hitnog oporavka od poplava) za rekonstrukciju četiri dionice lokalnih puteva na području Mjesnih zajednica Matuzići i Mravići čija ukupna vrijednost iznosi 390.000 KM.

Radi se o rekonstrukciji lokalnih puteva u zaseocima Japage i Škilje u Mravićima, te lokalnog puta u Novom naselju i asfaltiranju dionice ulice „Breza“ prema zaseoku Brezik  u Matuzićima.

Kako je istakao direktor PIU-FERP-a Alojz Dunđer, projekat hitnog oporavka od poplava je ključni element neposrednog odgovora Svjetske banke na razorne poplave koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu u maju 2014. godine, te istakao, da je Općina Doboj Jug, prema odluci Vlade FBiH jedna od dvadesetjedne općine na listi za obnovu poplavama oštećene infrastrukture. Funkcionaln infrastruktura je bitna za javne usluge i ekonomski oporavak u pogođenih područja u periodu nakon najtežih poplava koje su pogodile zemlju u njenoj istoriji. 

Načelnica općine Jasminka Begić itakla je, da će ova sredstva za rekonstrukciju oštećena četiri lokalna putna pravca značiti mnogo, te da će prema potpisanim ugovorima ovi radovi biti završeni do kraja godine,što je potvrdila i Saća Prnjavorac direktorica firme "Dobojputevi"  koja je na tenderu dobila ove radove.