Bili smo na terenu u Mjesnoj zajednici Mravići, radovi u okviru projekta o kojem smo mnogo pričali i koji je bio prioritetan za uraditi nakon višegodišnjih apela zbog loše putne infrastrukture, konačno su u realizaciji,  bar  neko je imao sluha za njihov problem, Načelnica općine Jasminka Begić uložila je sve svoje napore da se obezbjede sredstva i da se projekt nađe na listi FERP-ovih projekata među ostalima koji će se implementirati u obje Mjesne zajednice i rješiti muke svojih sugrađana.

Tokom ove četiri godine interes lokalne zajednice i dobrobit građana uvijek je bila na prvom mjestu, otvorenost, bliskost s građanima bila je dobra inspiracija da bolje i bolje radimo i gradimo, nastojimo biti dobar primjer, pratiti nove trendove i prilike naše svakodnevnice, nije bilo lako i više puta smo to i dijelili sa svojim sugrađanima, ali nije bilo odustajanja niti smo pomišljali na to, a brojna konkretna dijela, projekti vrijedni skoro pet miliona KM pravi su dokaz za sve što smo ikada napisali i obavjestili javnost.

Projekt „ Rekonstrukcija i sanacija lokalnog puta Podružnica Tuke“ u Mravićima bio je hitan iz razloga što je svima nama bilo vidljivo veliko oštećenje kolovozne konstrukcije što je izazvalo velika udubljenja na kolovozu čime je saobraćaj po istom bio i otežan. Ovaj put koristi oko 50 objekata sa 200 stanovnika koji će sada imati bolje uslove za dolazak do svojih stambenih objekata, za kretanje, šetnju, posebno djece koji idu u školu, ali i starih lica. Projekt je vrijedan 181.867,41 KM.

Načelnica općine Begić: „Sve projektne aktivnosti su jako značajne za našu općinu jer se i realiziraju u cilju poboljšanja ambijenta koji će biti ugodan za življenje svih naših građana, željela sam da ispoštujem apele i zahtjeve građana u mjesnim zajednicama o problemima koji predstavljaju kočnicu za normalno funkcionisanje svakog čovjeka, jer mjesto gdje živimo za svakog od nas je bitno da je sigurno, stabilno i ugodno. Zaista je vidljiv napredak u našoj općini i to primjećuju i drugi iz susjednih općina, mnogo smo posla završili, ali jednim dijelom i dobroj koordinaciji sa višim nivoima vlasti koji su nas razumjeli i pomagali. Ovaj projekt je posebno radosna vijest i drago mi je što će građani u Ul.Omladinska konačno vidjeti i koristiti kvalitetan put i rješiti se problema  koji ih već duže vrijeme muče, a izazvao je veliku dozu nepovjerenja i sumnje da se neće imati sluha za njih, a meni je ovaj problem bio uvijek među prioritetima, ali sam čekala na finansijska sredstva da se sve kako treba uradi, jer sve što činim za našu općinu i građane plod su moje upornosti i želje da svoju zadaću kao Načelnica općine obavljam časno i pošteno, poštujući principe javnosti i transparentnosti sa krajnjim i jedinim ciljem razvoj i prosperitet općine Doboj Jug“.