U organizaciji Udruženja privrednika ''Biznis centar'' Jelah-Tešanj danas je svečano otvoren 13.Sajam privrede Tešanj 2017. Izložbeni prostor Sajma je smješten na 4.000 m2 zatvorenog prostora i 10.000 m2 otvorenog prostora, koji je predviđen za automobilsku industriju i sve ono što se može postaviti vani.  Službeni partner ovogdišnjeg Sajma je SR Njemačka. Ove godine je prisutno 200 izlagača  iz 5 država.

 

Sajam su svečanim presjecanjem vrpce otvorili predsjednik Udruženja privrednika Edin Jabandžić, Nj.E. Ambasadorica Christiane Hohmann, predsjedavajući Vijeća ministara dr. Denis Zvizdić i gđa. Doris Pack.

 

Ove godine, Općina Doboj Jug je na sajmu nastupila u saradnji sa Općinom Tešanj i Agencijom za razvoj općine Tešanj. Općina Doboj Jug je predstavila i nekoliko privrednih subjekata koji egzistiraju na području općine, a nisu na Sajmu nastupili samostalno.

 

Kako ističu organizatori Sajma cilj je naglasiti važnost i potencijal bosanskohercegovačke ekonomije, veliki broj poslovnih susreta i novih ugovora.