U organizaciji Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize FBiH, ispred Udruženja paraplegičara iz Doboj Juga na "MEĐUNARODNOM OTVORENOM PRVENSTVU I XVI SPORTSKIM IGRAMA PARAPLEGIČARA I OBOLJELIH OD DJEČIJE PARALIZE – ZENICA 2019“ koje su održane u Zenici od 12. - 14. septembra 2019. godine na atletskom stadionu “Kamberovića polje” u Zenici, svoje učešće su uzeli četiri takmičara (4).
U pojedinačnim disciplinama naši takmičari su osvojili neke od medalja, Taib Ibrišimović u kategoriji F58 prvo mjesto u bacanju kugle i Alija Avdić u kategoriji F52 treće mjesto u bacanju kugle.
Imajući u vidu da su ove igre jedne od najmasovnijih i najorganizovanijih sportskih igara osoba sa invaliditetom u regionu, zahvalili bi se Savezu na pozivu za učešće na ovim sportskim igrama, a ujedno i čestitke na veoma uspješnoj organizaciji.
Na XVI Sportskim igrama paraplegicara i oboljelih od dječije paralize i ove godine ekipa ZDK dominatna je bila u obje konkurencije, ženskoj i muškoj i ukupni je ekipni pobjednik i dokazala je da je sport nadahnuće i poticaj za uspješan način života. Kantonalnu ekipu su sačinjavali takmičari i članovi udruženja iz Zenice, Doboj Juga i Zavidovića.