Protekle sedmice u Općini Doboj Jug dodijeljene su zahvalnice i plakete članovima i članicama odbora i neformalnih grupa mladih koje su realizirale projekte u općini Doboj Jug čija je ukupna vrijednost 22.249,42 KM, od toga 5763,30KM od Mozaika, općina Doboj Jug 8646,12, a ostalo od doprinosa iz zajednice i to sve za Program Omladinske banke za 2019. godinu.

Radi se o društveno–inovativnim projektima: Uređenje igralista za Doboj Jug, Plivajmo,družimo se i budimo zdravi,Gimnastika u prirodi,Sanitarni čvor na igralištu,Instalacija LED rasvjete na poligonu,Vratimo svijest našoj zajednici,Ciljamo uspijeh i prosperitet,Siguran put za sigurnu djecu,Proširenje i uređenje sportskih sadržaja na poligonu i Izgradnja diječijeg igrališta u naselju Bare.

Općina Doboj Jug u saradnji sa Fondacijom Mozaik provodi ovaj Program već desetu godinu i kroz različite projekte implementirano je preko 120 društveno inovativnih projekata.
Ovo je prva godina kada je Programom pomognut i jedan mikrobiznis u našoj općini i to autolimarska radnja "Auto Color", vlasnika Mirze Ahmetovića kojem Čestitamo i želimo puno godina u poslovnom angažmanu.

Inače, program Omladinske banke ima za cilj da poveća učešće mladih u razvoju lokalnih zajednica kroz aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka, te pružanje podrške aktivnostima mladih u njihovim zajednicama kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima neformalnih grupa mladih.
S toga se nadamo da će i slijedeće godine biti dosta društveno inovativnih projekata u našoj zajednici.