Ulaz :: Registruj se
::  Home  ::  Pitanja i odgovori  ::  Bilteni  ::  Forumi  ::
Menu


Općina
· Načelnica
· Vijeće
· Službe
· Postavite pitanja
· Odgovori na pitanja
· Općinski akti
· Obrazci
· Kontakt adrese
· Javne nabavke
Info
· Perom i kamerom
· Važniji telefoni
· Obavijesti
· Anketa projekata
Tu, pored nas
· Javne ustanove
· Privreda
· Kultura
· Sport
· Udruženja...
· Omladinska banka
Kaži mi...
· Svega po malo
· Predstavljamo Vam
· Prilozi za historiju
· Ankete
· Preporučite nas
· Statistika
Ostalo
· Foto galerija
· Foto google
· Knjiga gostiju
· Foto razglednice
Naši linkovi
· Usora
· Tesanj
· Doboj
· Doboj Istok
· Jelah

 
Pogledajte...


JAVNI POZIV
ZA

DRŽAVNU
POMOĆ

 


PROČITAJTEUPOZORENJE


JAVNI POZIV
ZA ODABIR PROGRAMA
i PROJEKATA
ZA FINANSIRANJE

MLADIH
SPORTA
KULTURE

 


Obavještavaju se
studenti-korisnici
boračkih stipendija
da im je na račune
izvršena uplata
I rate stiipendijePogledajte
FOTO GALERIJU
DOBOJ JUG-ana
GOOGLE EARTH 
Najmlađi...


 
Korisnici

Zdravo, Anonimus
Korisničko ime

Lozinka
(Registruj se)

Članstvo:
Zadnji: ChristiAdk
Novi danas: 1
Novi juče: 8
Ukupno: 11570

Korisnika online:
Posjetioca: 14
Članova: 0
Ukupno: 14

 
PREDSTAVLJAMO NAŠE VIJEĆNIKE

Untitled Document
OPĆINSKO VIJEĆE DOBOJ JUG - VI SAZIV

Po Statutu Općine Doboj Jug, Općinsko vijeće Doboj Jug od mandatnog perioda 2012- umjesto dosadašnjih dvanaest ima trinaest vijećnika. Nakon posljednjih općinskih izbora održanih 7. oktobra 2012. godine Općinsko vijeće čine vijećnici ispred četiri političke stranke. SDPBIH ima šest,SDA četiri, Stranke za BiH dva i po prvi puta jedan vijećnik ispred Narodne stranke radom za boljitak. Dana 23.novembra 2012.godine konstiutuisano je novo Općinsko vijeće šestog saziva. Čine ga demokratski izabrani vijećnici to:

Socijaldemokratska partija BiH sa 6 vijećnika:

1. Dr Adin Begić,
2. Dr.Eldin Hozić,
3. Enes Sprečo,SSS
4. Armin Skulić, dipl.ing. saobr.
5. Hajrudin-Hake Šečić,SSS i
6. Emira Arnaut,SSS


Stranka demokratske akcije sa 4 vijećnika:

1. Mr sci prim.dr.Hasan Škiljo,
2. Mirnes Tukić, dipl.ecc.
3. Dr Nermin Škiljo,
4 .Esmir Skulić,SSS

Stranka Za Bosnu i Hercegovinu sa 2 vijećnika:


1. Izudin S. Aličić,ing.maš.
2. Fahir Skulić,ing saobr.


Narodna stranka radom za boljitak 1 vijećnika:

1.Nijaz Avdić,SSS

 

STRUKTURA OPĆINSKOG VIJEĆA

Predsjedavajući OV je
dr. Adin Begić
Zamjenik predsjedavajućeg OV
Nijaz Avdić
Sekretar OV - državni službenik
Melisa Šahbegović, dipl. prav.

Nazad


Untitled Document

KRATKI CV VIJEĆNIKA

Adin Begić, dr.spec.radiolog, rođ. 4. novembra 1973. godine. Na konstitutivnoj sjednici OV Doboj Jug šestog saziva 23.11.2012.godine izabran za Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Doboj Jug.Oženjen, otac jedne kćerkice. Medicinski fakultet završio u Tuzli. Pripadnik ARBiH (Sanitetska jedinica). Još kao student dobitnik je više priznanja za naučno-istraživački rad među kojima se ističe Srebrna plaketa Univerziteta Tuzla 2004. godine. Završio školu ultrazvuka,te PAT projekat Quins Univerziteta iz Kanade. Trenutno obavlja poslove doktora medicine,specijaliste radiologa u JZU 'Poliklinioka sa dnevnom bolnicom' Doboj Jug u Matuzićima i u Opštoj Bolnici Tešanj. U IV sazivu OV bio vijećnik. Potpredsjednik je OO SDP BIH Doboj Jug . Izabran je za zamjenika predsjedavajućeg OV u tekućem mandate. Bio vijećnik i potpredsjednik u OV Doboj Jug u prethodnom mandatu.
Hajrudin - Haki Šečić,SSS-penzioner, rođ.23. avgusta 1960. godine u Doboju. Živi u Mravićima. Po zanimanju specijalista za praćenje i izvođenje građevinskih radova i radova građevinskih mašina u građevinarstvu - SSS, oženjen, otac dvoje djece. Učesnik je rata, a za zasluge u jedinicama ARBiH dobitnik nekoliko priznanja.Trenutno je bez zaposlenja i nalazi se na evidenciji Biroa rada Doboj Jug. U prethodnom mandatu bio vijećnik u OV Doboj Jug.
Enes Sprečo,SSS,tehničar farmacije, rođ. 4. januara 1967.godine u Doboju. Po znaimanju je farmaceutsko - kozmetičarski tehničar (SSS). Zaposlen je u apoteci" Medifarm"Tešanj u prodajnom objektu Doboj Jug. Za vrijeme rata bio pripadnik ARBiH. Oženjen, otac dva sina. Trenutno je predsjednik mjesnog odbora SDPBiH Mravići. U prethodnom mandate takođe obnašao dužnost općinskog vijećnika u OV Doboj Jug.
 
Dr.Eldin Hozić, rođen 26.10.1980.godine .Doktor medicine,specijalizira pedijatriju.Zaposlen je u JZU Poliklinika sa dnevnom bolnicom u Doboj Jugu. Obavlja specijalizaciju doktora medicine iz pedijatrije u Tuzli. Oženjen,otac dvoje djece Prvi puta je vijećnik u OV Doboj Jug.
 
Armin Skulić,dipl.ing.saobraćaja,rođen 17.januara 1987.godine,zaposlen u firmi 'Goriciana'. Živi sa roditeljima u Matuzićima, neoženjen. Prvi puta je vijećnik u OV Doboj Jug.
 
Emira Arnaut, SSS ekonomski tehničar u penziji, predsjednica Udruženja 'Žena 21 vijeka' Doboj Jug. Živi u Matuzićima .Udata,majka jednog djeteta. Osim rada u nevladinom sektoru do sada nije obnašala druge dužnosti. Prvi puta je vijećnica u OV Doboj Jug.
Hasan Škiljo mr sci dr specijalista hirurg , rođen 15.marta 1962.godine u Mravićima. Oženjen, otac dva sina. Završio Medicinski fakultet u Tuzli, a specijalizaciju iz hirurgije ipostdiplomski studij u Sarajevu. Stekao zvanje primarijusa i magistra medicinskih nauka. Radi na poslovima načelnika hirurškog odjeljenja Opšte bolnice Tešanj. Na Zdravstvenom fakultetu Univerziteta Zenica obavlja poslove stručnog saradnika-asistenta iz predmeta hirurgije. Dr.Hasan Škiljo je jedan od utemeljitelja Općine Doboj Jug i njen prvi načelnik.Obnašao funkciju poslanika u Skupštinu ZE-DO kantona, vijećniika OV Doboj Jug,a u četvrtom i petom sazivu OV ulogu predsjedavajućeg ovog predstavničkog
Mirnes Tukić, dipl.ecc, rođen 7.oktobra 1984. godine u Doboju. Završio Srednju ekonomsku školu u Maglaju, a Ekonomski fakultet u Sarajevu, čime je stekao zvanje dipl.ekonomiste. Predsjednik je AM SDA Doboj Jug. Nije oženjen. Njegova poruka se odnosi na čovjeka 'Čovjek nije velik' onoliko kakvu funkciju obavlja, već je funkcija velika u zavisnosti koji čovjek je obnaša'. Bio vijećnik u prethodnom mandatu.
Nermin Škiljo, doktor medicine,specijalista radiolog, rođen 17.9.1974. Obnašao godine ,zaposlen u opštoj bolnici Tešanj, oženjen, otac dvoje djece. Bio ranije općinski vijećnik u jedniom mandatu.
Esmir Skulić,SSS-elektrotehničar,rođen 1.12.1980.godine.Živi u Matuzićima, vlasnik i direktor firme 'E&E GAS', oženjen,otac jednog djeteta. Prvi puta je vijećnik u OV.
Izudin S. Aličić, mašinski inžinjer-penzioner, rođen 1958. godine. Živi u Matuzićima. Oženjen, otac dvoje djece. Veći dio radnog vijeka proveo u 'Enker-u', Tvornici svjećica i keramike u Tešnju, radeći odgovorne poslove od referenta do rukovodioca službi. Učesnik rata od 1992.godine, a do aprila 1996.godine proveo u ARBiH. Najveći dio vojnog staža proveo na dužnosti komandanta bataljona.Vratio se na mjesto upravnika pogona u 'Enker' Tešanj, gdje je jedno vrijeme bio član Upravnog odbora. Na lokalnim izborima 2000-te godine dobio povjerenje za načelnika Općine Doboj Jug na kojoj je dužnosti bio uzastopno dva mandata. Za svoj rad na svim pozicijama gdje se nalazio više puta je pohvaljivan i nagrađivan.Obnašao dužnost općinskog vijećnika u prethodnom mandatu. Penzionisan je krajem 2007.godine.
Fahir Skulić, dipl.ing.saobraćaja,rođen 1961.godine.Vlasnik je i direktor firme „Goriciana“. Bio općinski vijećnik u OV Doboj Jug.Dobitnik je najviših općinskih priznanja.
Nijaz Avdić,SSS – penziner, rođen 1.8.1960.godine. Na konstitutivnoj sjednici OV Doboj Jug šestog saziva 23.11.2012.godine izabran za Zamjenika Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Doboj Jug.Živi u Matuzićima. Oženjen,otac troje djece.Više od 25 godina se bavi biznisom.

Nazad

A vrijeme leti...


 
Panoramio

FOTOGRAFIJEDOBOJ JUGA 
You Tube

DOBOJ JUG NAYOU TUBE 
Ankete

Dali je, po Vašem mišljenju, budžet Općine realan?

DA
NE
DjelomičnoRezultat glasanja
Predhodne ankete

Glasova: 84

 
Naši sponzoriTELESOFT computers Kraševo

Ganjgopetrol Doboj Jug

Mi vidimo sve 
Prognoza vremena

Sedmodnevne prognoze vremena za

Sarajevo
Zagreb
Beograd
Tuzla
Sl. Brod
Rijeka
Split
Dubrovnik
Mostar
Banja Luka


 

:: PHP-Nuke tema: www.nukemods.com © :: Obrada: www.telesoft.ba © ::